Blog

Heerlijk genieten op kamp

Zomerkamp; alle informatie voor ouders

Veel ouders vinden het spannend om hun kind (voor het eerst) op zomerkamp te laten gaan. Het is natuurlijk ook niet niks; je kind gaat een aantal dagen of soms zelfs een week weg van huis en je kunt niet constant checken hoe het met ze gaat. Toch vinden veel kinderen en jongeren het enorm gezellig tijdens de kampen.

We vertellen je graag alles wat ouders moeten weten over zomerkamp; hoe dat nu allemaal nu gaat en waarom zo’n kamp ook heel goed is voor je kind!

Een zomerkamp draagt namelijk bij aan de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Het krijgt meer zelfvertrouwen en leert sociale vaardigheden door mee te doen in een onbekende en nieuwe groep. Daarnaast krijgt jouw kind meer zelfstandigheid. Veel kinderen komen jaar na jaar terug op onze zomerkampen en sommigen zijn zelfs doorgegroeid tot begeleiders! 

Ook voor de ouders is het wel even lekker. Tijdens de vakantie een paar dagen even voor jezelf, elkaar, klusjes of werk hebben. Je kunt van je vrije tijd genieten, wetend dat je kind ook enorm aan het genieten is.

Wij hechten veel waarde aan veiligheid en gezelligheid tijdens onze zomerkampen in Drenthe. Zo is ons team van zomerkamp begeleiders zorgvuldig samengesteld, waarbij we letten op motivatie, ervaring met het werken met kinderen en jongeren en de kwaliteiten en valkuilen. Iedere begeleider heeft een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Voor de zomerkampen aan hebben we een weekend om de kampen voor te bereiden, het team leren kennen en alles helder en duidelijk hebben voordat de kinderen komen. Dit groepsgevoel kunnen we dan direct overbrengen naar de kinderen. Ook worden de begeleiders getraind op het gebied van veiligheid voor de kinderen, gedragsregels, professionaliteit en taken zodat ze dit vers in het geheugen hebben.

Als ouder wil je natuurlijk op de hoogte blijven over wat je kind allemaal doet tijdens het kamp. We zijn tijdens de zomerkampen altijd bereikbaar; we hebben een speciale telefoon voor de begeleiders die ze altijd bij zich hebben. Zo kun je gerust een appje sturen, foto’s bekijken via onze Facebook pagina of even bellen als er iets is.

We hopen dat we je als ouder iets meer hebben gerust kunnen stellen. Al zin gekregen om je kind aan te melden voor één van onze zomerkampen? Het leuke is dat wanneer je vóór 1 februari je aanmeldt, je een GRATIS zomerkamp hoodie krijgt! We hebben verschillende maten en kleuren. Daarnaast ontvang je samenkomkorting als jouw kind samen met iemand anders wordt opgegeven, bijvoorbeeld een broertje of zusje, vriendje of vriendinnetje of klasgenootje. 

Bekijk hier de zomerkampen en meld je aan!

Meer blogberichten

Hoe bouw je een bivak?

Tijdens onze zomerkampen bouwen wij een bivak. Maar hoe bouw je dan een bivak? Wij laten zien dat je dit makkelijk zelf kunt maken.

Wat moet je meenemen op zomerkamp?

Het is altijd lastig wat je moet meenemen op zomerkamp en wat niet. Daar helpt 25 Graden Noord je graag bij!

20 tekenen dat je op zomerkamp bent geweest bij 25 Graden Noord

Als kampganger of als kampleiding; je herkent vast deze tekenen dat je een kamp van 25 Graden Noord hebt meegemaakt!