Praktische informatie

Praktische informatie

25° Noord organiseert sinds 2014 voor kinderen en jongeren unieke zomerkampen.

We zijn een kleinschalig bedrijf en naast de zomerkampen verhuren we een groepsaccommodatie en kleinere accommodaties en organiseren we groepsuitjes.

Met 4 hectare eigen terrein bieden we een veilige omgeving. Onze kampen kenmerken zich door een duidelijke structuur en heldere regels. We hebben diverse zomerkampen zo is er voor ieder wat wils en beleeft ieder kind een onvergetelijke vakantie.

Hieronder vind je belangrijke informatie voor ouders/verzorgers. Je ziet praktische informatie over een aantal onderwerpen waar je als ouder/verzorger mee te maken krijgt als je zoon/dochter bij ons een heerlijk zomerkamp beleeft.

Bekijk alle praktische informatie

Kampleiding

Een goede kampleiding zorgt voor een geweldig zomerkamp. Met gezonde spanning gaat je kind of jij op zomerkamp. We laten hier graag weten hoe bij 25 graden noord de begeleiding is geregeld.

De begeleiding

Ons team van begeleiding heeft jarenlange ervaring en is zéér deskundig. Het team bestaat uit een ideale mix van mensen: Coördinator Op de locatie is er een vaste coördinator aanwezig die verantwoordelijk is voor de zomerkampen. De coördinator stuurt en ondersteunt de kampleiding. De coördinator is tevens het contactpersoon voor de ouders / verzorgers.

Kampleiding

De kampleiding is direct bezig met het begeleiden van de kinderen, zowel bij het uitvoeren van activiteiten, als bij de maaltijden, overnachting e.d.. Elk zomerkamp heeft zijn eigen kampleiding.

Buitensport instructeurs

Onze eigen vaste buitensportinstructeurs zorgen voor de uitvoer van alle buitensport activiteiten. Ze zijn verantwoordelijk voor het op- en afbouwen, instructie, begeleiding en toezicht op veiligheidsaspecten. De teams van begeleiders zijn samengesteld door een vast team van 25 graden Noord. Zo zorgen we voor sterke en dynamische teams die zich helemaal op het zomerkamp kunnen richten. Zijn er speciale aandachtspunten voor uw kind? Dan zijn wij de organisatie die daar rekening mee kan houden!

Veiligheid

Veiligheid en betrouwbaarheid vinden wij heel erg belangrijk. Alle kampleiding word getraind op het gebied van EHBO. In het geval van teken, ziekte, wondjes kunnen de kampdeelnemers altijd bij hen terecht. Mocht er toch iets ergers aan de hand zijn dan gaan we naar de huisarts en nemen we altijd contact op met de ouders.

VOG-verklaring

Daarnaast is alle kampleiding in het bezit van een VOG. Dat wil zeggen dat ze een verklaring hebben van goed gedrag van de overheid. We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke kampleiding en ze hebben een leeftijd van 18 tot 35 jaar. Ieder jaar leiden we ook nieuwe kampleiding op. Dat mag vanaf 16 jaar en zij draaien een kamp geheel mee maar als extra kampleiding zonder verantwoordelijkheden. Wij hebben altijd 6 deelnemers op 1 kampleiding, kampleiding in opleiding telt niet mee. Op ieder kamp is er een coördinator aanwezig. Deze coördinator heeft de volgende taken: Draagt zorg voor het kampprogramma Onderhoud telefonisch contact met het thuisfront Evalueert iedere kampdag en aan het einde van de week Houdt altijd nodige risico’s in acht Is ten alle tijden aanwezig. Onze enthousiaste en kundige kampleiding beschikken over een verklaring van goed gedrag en heel veel know-how over buitensporten, EHBO en plezier maken. De kampleiding is dag en nacht aanwezig.

Gedragscode

Alle begeleiders volgen een gedragscode voor een veilig zomerkamp. In de gedragscode staat de binnen de organisatie geldende regels en voorschriften met betrekking tot de orde, veiligheid en gezondheid van de kinderen. Tijdens de kampweken zijn de begeleiders op elk moment van de dag aanwezig bij elke activiteit om de kinderen te begeleiden.

4-ogen beleid

Wij hanteren tijdens de begeleiding van onze zomerkampen een zogeheten 4-ogen beleid waardoor er altijd minimaal 2 begeleiders op een groep staan. Daarmee is je kind bij ons team in goede handen en beleeft een onvergetelijke vakantie. Onze kampleiding staat alweer te springen om jullie een onvergetelijke kampweek te bezorgen.

Kampregels

Regel 1

We komen ’s morgens pas onze kamer uit als de leiding je wakker maakt.

 

Regel 2

Iemand pesten is ten strengste verboden. Alleen de leiding mag iemand pesten met corvee of de wekdienst ;). Wordt je door iemand echt gepest, ga dan direct naar de leiding. Zij kunnen je altijd helpen.

 

Regel 3

Om het kamp nog een beetje gezond door te komen, wassen we onze handen voor het eten.

 

Regel 4

De deuren worden niet dichtgegooid. Komt dit wel voor, dan heb je kans dat je je handen nooit meer voor het eten hoeft te wassen en vervalt regel 3.

 

Regel 5

Iedereen die niet ziek, kreupel of bij de tandarts zit, is verplicht om aan alle activiteiten deel te nemen.

 

Regel 6

Iedereen heeft een keer corvee. Als jouw groep corvee heeft, dan betekend dat, dat je hele groep corvee heeft en niet alleen de leukste kinderen uit jouw groep.

 

Regel 7

De kok is ook maar een mens. Om ook de kok een leuke week te bezorgen, eten we alles wat we op tafel krijgen, zonder zeuren. Sterker nog, we doen net of we het lekker vinden.

 

Regel 8

De ramen op de slaapkamers kunnen open, probeer er niet doorheen te kruipen want het duurt zeker een half uur voordat de brandweer er is om je te bevrijden. (hoewel de rest van de groep heeft wel een leuk half uurtje)

 

Regel 9

Alcohol, drugs, sigaretten en energydrank zijn niet toegestaan op kamp. Als je kampregel 7 toepast dan heb je dit ook niet nodig. Wel mogen jullie snoepen op je kamers, mits de leiding natuurlijk ook wat krijgt.

 

Regel 10

We hebben veel te doen dus mobiele telefoons zijn niet nodig. Mobiele telefoons mogen wel meegenomen worden maar wel op voorwaarden van onze kampleiding. Dit betekend dat alle apparatuur ingeleverd wordt bij aankomst en dit komt in een afgesloten kist. Iedere dag is er een moment waarbij je mobiel krijgt. Wij zullen ervoor zorgen dat de kist bewaard wordt achter slot en grendel maar wij zijn er niet verantwoordelijk voor. Ben je bang dat er iets mee gebeurd laat het dan vooral thuis.

 

Regel 11

Zakgeld is niet nodig. Iedere dag mag je snoep, chips, ansichtkaarten en ijsjes “kopen” in het kampwinkeltje. Het is wel slim op postzegels mee te nemen als je een kaart naar huis wilt sturen.

De Zomerkamp App

Wat is de 25 graden noord zomerkamp app?

In de app ontvang je minimaal 1x per vakantiekamp een up-date en blijf je op een leuke manier betrokken bij het zomerkamp van uw zoon of dochter. Wat kun je verwachten van de zomerkamp app?

 • Kamp-update, je ontvangt minimaal 1x per kamp een verslag van de belevenissen op het kamp.
 • Fotoalbum, minimaal 1 keer per week worden er leuke foto’s geüpload, dit geeft een sfeerimpressie van het kamp.

 

Wat kan je verwachten in de 25 graden noord zomerkamp app?

Tijdens het zomerkamp wordt door de kampleiding van alle deelnemers foto’s gemaakt. Omdat het zo leuk is om te delen met het thuisfront, probeert de kampleiding een aantal keer per week foto’s te uploaden en korte, algemene updates te plaatsen. De app wordt alléén gebruikt door de zomerkampleiding, niet door de kinderen.

De foto’s die worden gedeeld in de zomerkamp app zijn de foto’s van alle deelnemers die hetzelfde kamp hebben geboekt als jouw kind(eren). De kampleiding maakt van iedereen foto’s. Bij een grote groep deelnemers kan het gebeuren dat jouw kind(eren) slechts op enkele foto’s staan.

 

Hoe gebruik je de zomerkamp app?

De 25 graden noord zomerkamp App is pas bruikbaar als je de inloggegevens hebt ontvangen. Je ontvangt de inloggegevens per e-mail 1 week tot 1 dag vóór vertrek.

 

Wat kan ik allemaal zien en lezen in de 25 graden noord zomerkamp app?

Nadat je bent ingelogd in de zomerkamp App zie je jouw kind die op een zomerkamp gaat. Klik op een kindprofiel om gebruik te maken van alle functies.

Kampbericht: Hierin plaatst de zomerkampleiding een kort en algemeen verslag van de vakantie. Wij vragen de kampleiding minimaal 1 update per zomerkamp te plaatsen.

Contact met Kamp: Hierin kan je zelf een kort bericht aan de kampleiding sturen. En de kampleiding kan hierin antwoord geven op eventuele vragen. Houd er rekening mee dat de kampleiding overdag bezig is met de activiteiten en jouw vraag vaak pas in de avonduren kan beantwoorden. Je kunt voor dringende zaken altijd contact opnemen met de zomerkamp telefoon.

Fotoalbum: Hierin verschijnen foto’s van de vakantie.

Nieuws: Dit gebruiken we alleen voor belangrijke informatie tijdens de het zomerkamp indien dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld over maatregelen die wij nemen tijdens een hittegolf of wijzigingen in de coronamaatregelen.

Documenten: Hierin staat het gezondheidsformulier die je ingevuld dient in te leveren bij aanvang van het kamp.

 

Het zomerkamp is (bijna) voorbij maar ik heb nog geen enkele update en/of foto’s ontvangen via de zomerkamp app!

Omdat het zo leuk is om te delen met het thuisfront, probeert de kampleiding een aantal keer per week foto’s te uploaden en korte, algemene updates te plaatsen. Echter…dit lukt helaas nog niet altijd. Daardoor kan het voorkomen dat de vakantie (bijna) voorbij is maar dat je nog geen enkele update en/of foto hebt ontvangen. Dit ligt aan de kampleiding die vooral bezig is met het programma en om de kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Dan kan het dagelijks updates versturen er weleens bij inschieten. Mocht je wel foto’s ontvangen maar staat jouw kind slechts enkele keren op de foto, dan komt dit door de grootte van de groep.

 

Worden de foto’s ook gebruikt voor publiciteitsdoeleinden?

Nee, de foto’s worden niet gebruikt voor publiciteitsdoeleinden als u daar geen toestemming voor heeft gegeven.

We maken tijdens het kamp wel foto’s en video’s voor onze website zodat toekomstige kampdeelnemers een goede impressie hebben van het zomerkamp. Voor het maken van deze foto’s en video’s vragen wij tijdens de boeking altijd toestemming. Vaak echter vinden deelnemers het zelf heel leuk om gefotografeerd en/of gefilmd te worden. In dat geval vragen wij tijdens de vakantie nogmaals om schriftelijk toestemming te geven voor het maken van foto’s en video’s. De gemaakte foto’s en video’s worden niet met derden of externe partijen gedeeld.

De Zomerkamp Organisatie

Kamporganisatie 25 graden Noord

25 graden noord organiseert sinds 2014 zomerkampen. Sindsdien zijn er al vele kinderen en jongeren geweest die een fantastische week hebben beleefd bij 25° Noord.

Op zomerkamp bij 25° Noord

Tijdens het zomerkamp bij 25 graden noord is er een cultuur waarbij iedereen zichzelf kan zijn, nieuwe vriendschappen worden gemaakt, mysteries worden opgelost en er zijn tal van leuke activiteiten.

 

Waarom met kamporganisatie 25 graden noord op zomerkamp?

De kampen zijn een combinatie van gezelligheid, avontuur, lol maken en veel buiten zijn. Je wordt altijd ingedeeld met een groep leeftijdsgenoten. Je wordt begeleid door een zeer enthousiaste en goed getrainde groep begeleiders. Na een week plezier en gezelligheid is het altijd moeilijk afscheid nemen.

Kleinschalig

Wij zijn geen grote organisatie met honderden kampdeelnemers. Wij organiseren 6 weken lang zomerkampen en dan worden er in 1 week 2 kampen georganiseerd.

Een kamp van 12 t/m 16 jaar met maximaal 18 deelnemers.

Een kamp van 6 t/m 12 jaar of 8 t/m 13 jaar met maximaal 36 deelnemers.

We hebben een coördinator die beide kampen coördineert. Dan heeft ieder kamp een enthousiaste kampleiding en er is 1 kampleider op 6 deelnemers.

Hoe ziet een kamp eruit?

Onze zomerkampen beginnen op zaterdag en eindigen op vrijdag. Met uitzondering van de leeftijdsgroep 6 t/m 12 jaar. Daar is de keuze om een 4 daags kamp te doen of 2x 4-daagse kampen achter elkaar te doen.

Bij aankomst krijgen de ouders de gelegenheid om de begeleiders te leren kennen. Als de ouders/verzorgers afscheid hebben genomen begint de kampweek met kennismakingsspellen. De week is dan vol gepland met activiteiten, feestavonden en plezier. Ook hebben de kampdeelnemers corvee; in kleine groepjes doen we de afwas na het ontbijt en het avondeten.

 

Themakamp

De hele week staat er een thema centraal als rode draad voor het kamp. Er komen gekke typetjes langs en er worden raadsels en mysteries opgelost. De kampen vinden plaats op het terrein van 25 graden Noord in Drouwenerveen.

Prijzen en kortingen

Heldere prijzen

Wij streven er naar om volledig transparant te zijn in alles wat wij doen en dat zie je terug in onze prijzen.

Naast de reissom rekenen wij alleen de toeristenbelasting van €0,60 per persoon per nacht. Dit dragen wij af aan de gemeente.

Verder zijn er géén (onverwachte) kosten en is zakgeld meenemen niet nodig.

Samenkomkorting

Wanneer er meerdere kinderen tegelijk een vakantiekamp boeken, krijg je een korting van € 10,00 op de reissom per deelnemer.

Vroegboek aanbieding (verlengd tot 1 maart)

Boek je voor 1 februari je zomerkamp dan krijg je een gratis zomerkamphoodie t.w.v. €19,95

Betalingsmogelijkheden

Het is mogelijk om een boeking op verschillende manieren te betalen.

Factuur
U ontvangt een factuur na 1 april of wanneer we 100% zeker hebben dat de kampen door mogen gaan. Deze factuur dient binnen 14 dagen betaald te zijn en in ieder geval voor aanvang van het kamp.

iDEAL
Snel, gemakkelijk en veilig online betalen via uw eigen bank kan door te betalen met iDEAL.

ideal_logo1

Vertrekgarantie

Ruim 90% van de zomerkampen gaat door

Wij streven er naar om alle zomerkampen door te laten gaan en het is in de afgelopen jaren nog altijd gelukt om meer dan 90% van onze vakanties door te laten gaan. Een enkele keer komt het voor dat het aantal aanmeldingen voor een vakantie kleiner is dan het vereiste minimum dat wij hanteren.

Mocht een vakantiekamp onverhoopt niet door gaan dan zullen wij ruim van te voren, maar uiterlijk één maand voorafgaande de vakantie contact opnemen om een alternatief aan te bieden.

100% vertrekgarantie

Wil je niet voor 90% maar voor 100% zeker weten dat de vakantie door gaat? Veel van onze zomerkampen hebben een label “100% vertrekgarantie”. Wij werken de vertrekgaranties dagelijks bij, dus houd onze website in de gaten.

Vervoer en tijden

Vervoer van deelnemers naar een zomerkamp van 25 graden noord dient zelf geregeld te worden.

Helaas zijn we niet goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Kampen 6 t/m 12 jaar en 8 t/m 13 jaar

7 daagse zomerkampen (zaterdag t/m vrijdag)

 • aankomst op zaterdag tussen 10.00 en 10.30 uur
 • vertrek op vrijdag tussen 16.00 en 16.30 uur

4 daagse zomerkampen (zaterdag t/m dinsdag)

 • Aankomst op zaterdag tussen 10.00 en 10.30 uur
 • Vertrek op dinsdag tussen 12.00 en 12.30 uur

4 daagse zomerkampen (dinsdag t/m vrijdag)

 • Aankomst op dinsdag tussen 13.30 en 14.00 uur
 • Vertrek op vrijdag tussen 16.00 en 16.30 uur

Kampen 12 t/m 16 jaar

7 daagse zomerkampen (zaterdag t/m vrijdag)

 • aankomst op zaterdag tussen 09.30 en 10.00 uur
 • vertrek op vrijdag tussen 16.30 en 17.00 uur

 

Zomerkampen zonder overnachting

Vakantiekamp zonder overnachting (7 dagen):

Zaterdag (aankomstdag): 10.00 en 10.30 uur

Zondag t/m donderdag: 08.30 – 19.00 uur

Vrijdag (vertrekdag): 08.30– 16.00u uur

Vakantiekamp zonder overnachting (4 dagen – zaterdag t/m dinsdag):

Zaterdag (aankomstdag): 10.00 en 10.30 uur

Zondag en maandag: 08.30 – 19.00 uur

Dinsdag (vertrekdag): 08.30– 13.00 uur

Vakantiekamp zonder overnachting (4 dagen – dinsdag t/m vrijdag):

Dinsdag (aankomstdag): 13.30 – 19.00 uur

Woensdag en donderdag: 08.30 – 19.00 uur

Vrijdag (vertrekdag): 08.30 – 16.00 uur

Vertrekgarantie

We willen dat de kinderen kunnen genieten van lekkere gezonde maaltijden tijdens zomerkamp.

Maaltijden tijdens zomerkamp

We hanteren bij het samenstellen van het weekmenu de richtlijnen van het voedingscentrum.

Het week menu is lekker, voedzaam, gezond en voldoende in verhouding met het energieverbruik. tijdens zomerkamp zijn we de hele dag actief en dan moet je voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.

Broodmaaltijden

De broodmaaltijden zijn als volgt samengesteld:

• Volkoren brood
• Beschuit en crackers
• Cornflakes en cruesli
• Magere yoghurt
• Boter
• Kaas
• Vleeswaren en zoetwaren
• Komkommer en tomaat
• Vers fruit
• Melk en thee

De broodmaaltijden worden aangevuld met een gekookt eitje, krentenbol of een ontbijtkoek.

Ook onze beroemde wafelochtend mag natuurlijk niet ontbreken tijdens zomerkamp

Tussendoortjes

De kinderen krijgen dagelijks een snack tussendoor en water en limonade is altijd voorhanden tijdens de pauzes.

De snack bestaat uit een stuk fruit, groente, een koekje of bij warm weer een ijsje en chips.

Iedere dag is het kampwinkeltje geopend waar kinderen van hun “zakgeld” (dit zit bij het kampgeld in) wat snoepjes, een waterijsje, ansichtkaart en een zakje chips kunnen kopen.

Avondmaaltijden (voorbeeld weekmenu)

Zondag

 • Tomatensoep
 • Wraps met een heerlijke salade
 • Vla flip

Maandag

 • Groentesoep
 • Macaroni met salade
 • Perziken yoghurt

Dinsdag

 • aardappelschijfjes, kipburger en 3 soorten groente.
 • appelmoes
 • Waterijsje

Woensdag

 • Vermicellisoep
 • Nasi en bami met kip, satésaus, kroepoek en salade.
 • Vruchtenyoghurt

Donderdag

 • Aardappelkroketjes, vissticks, 3 soorten groente
 • Appelmoes
 • yoghurt en vla

Vrijdag

 • patat met snack
 • watermeloen
 • appelmoes
 • cornetto ijs

Dit weekmenu is van 2020. Voor aankomende zomer zal het menu enigszins aangepast worden.

Diëten en allergieën

Ten aanzien van het eten wordt er rekening gehouden met diëten, allergieën e.d. Wij zorgen dan voor aangepaste maaltijden.

Bij het maken van de boeking moeten eventuele bijzonderheden doorgegeven. Mochten er daarna nog aanpassingen en/of aanvullingen zijn geef deze dan z.s.m. aan ons door. Bij twijfel over maaltijden kan er altijd contact met ons opgenomen worden.

Ook als kinderen echt iets niet lusten, zorgen wij voor een alternatief.

Veelgestelde vragen

We geven je graag een antwoord op de meestgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar info@25gradennoord.nl